Promatranje ptica u Maksimiru
Autor Kristina Duvnjak 20.5.2018. ( 1176 pročitano ) Članci istog autora

Promatranje ptica (foto: Bioteka)U nedjeljno jutro, 13. svibnja 2018. Biotekini klinci, polaznici projekta PANDA 2 - projektna nastava za darovitu djecu, okupili su se u zagrebačkom Parku Maksimir kako bi promatrali ptice. Pogledajte kako nam je bilo!Od 7 h do 9 h ujutro, malo pospani, ali znatiželjni klinci imali su priliku uživati u miru i tišinu maksimirskog parka i sunčanom jutru koje je bilo idealno za promatranje ptica. Svako dijete „naoružano“ dalekozorom, trudilo se „uhvatiti“ šarene ptičice sakrivene u krošnjama drveća.

Zadatak nije bio uopće lak, ali uz trud i malo sreće uspjeli smo vidjeti ptice poput brgljeza, zebe, kosa, velike i plavetne sjenice, sive čaplje, poljskog vrapca, goluba grivnjaša, sive vrane, pri čemu smo otkrili neka njihova, često jako dobro skrivena gnijezda.

Naučili smo razlikovati mužjake od ženki različitih vrsta ptica, a svojim prisustvom „počastili“ su nas i kornjače, vjeverice, leptiri te uvijek rado viđeni gosti jezera: divlje patke i crvenokljuni labudovi.

Promatranje ptica (foto: Bioteka)

Promatranje ptica jedna je od aktivnosti predviđenih projektom PANDA 2 – projektna nastava za darovitu djecu. Promatranje ptica vodila je Iva Šoštarić, stručna suradnica za zaštitu prirode iz BIOM-a, udruge koja se od 2006. bavi zaštitom prirode, njenom promidžbom i popularizacijom.

Zahvaljujemo Ivi i BIOM-u na ovoj lijepo suradnji, a fotografije koje smo ovom prilikom snimili pogledajte OVDJE!

Želite li se i vi priključiti Biotekinim edukativnim grupama, radionicama ili terenskim izletima, javite nam se na e-mail kristina.duvnjak@bioteka.hr ili na Biotekin telefon, 095 2911 984.

Više informacija o cijelom  Biotekinom programu edukacije doznajte OVDJE i OVDJE.


mali_rgb (1)

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti korisnica je financijske podrške Nacionalne  zaklade u području  izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. 

Objavu ovog članka omogućila je financijska podrška Nacionalne zaklade  za razvoj civilnoga društva. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost  autorice i nužno ne izražava stajalište Nacionalne zaklade.

Ocjena: 10.00 (1 glas) - Ocijeni vijest -

Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka
Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.


Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.