Promatranje ptica u Maksimiru
Autor Kristina Duvnjak 20.5.2018. ( 49 pro─Źitano ) ─îlanci istog autora

Promatranje ptica (foto: Bioteka)U nedjeljno jutro, 13. svibnja 2018. Biotekini klinci, polaznici projekta PANDA 2 - projektna nastava za darovitu djecu, okupili su se u zagreba─Źkom Parku Maksimir kako bi promatrali ptice. Pogledajte kako nam je bilo!Od 7 h do 9 h ujutro, malo pospani, ali znati┼żeljni klinci imali su priliku u┼żivati u miru i tišinu maksimirskog parka i sun─Źanom jutru koje je bilo idealno za promatranje ptica. Svako dijete „naoru┼żano“ dalekozorom, trudilo se „uhvatiti“ šarene pti─Źice sakrivene u krošnjama drve─ça.

Zadatak nije bio uop─çe lak, ali uz trud i malo sre─çe uspjeli smo vidjeti ptice poput brgljeza, zebe, kosa, velike i plavetne sjenice, sive ─Źaplje, poljskog vrapca, goluba grivnjaša, sive vrane, pri ─Źemu smo otkrili neka njihova, ─Źesto jako dobro skrivena gnijezda.

Nau─Źili smo razlikovati mu┼żjake od ┼żenki razli─Źitih vrsta ptica, a svojim prisustvom „po─Źastili“ su nas i kornja─Źe, vjeverice, leptiri te uvijek rado vi─Ĺeni gosti jezera: divlje patke i crvenokljuni labudovi.

Promatranje ptica (foto: Bioteka)

Promatranje ptica jedna je od aktivnosti predvi─Ĺenih projektom PANDA 2 – projektna nastava za darovitu djecu. Promatranje ptica vodila je Iva Šoštari─ç, stru─Źna suradnica za zaštitu prirode iz BIOM-a, udruge koja se od 2006. bavi zaštitom prirode, njenom promid┼żbom i popularizacijom.

Zahvaljujemo Ivi i BIOM-u na ovoj lijepo suradnji, a fotografije koje smo ovom prilikom snimili pogledajte OVDJE!

┼Żelite li se i vi priklju─Źiti Biotekinim edukativnim grupama, radionicama ili terenskim izletima, javite nam se na e-mail kristina.duvnjak@bioteka.hr ili na Biotekin telefon, 095 2911 984.

Više informacija o cijelom  Biotekinom programu edukacije doznajte OVDJE i OVDJE.


mali_rgb (1)

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti korisnica je financijske podrške Nacionalne  zaklade u podru─Źju  izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. 

Objavu ovog ─Źlanka omogu─çila je financijska podrška Nacionalne zaklade  za razvoj civilnoga društva. Sadr┼żaj ovog ─Źlanka isklju─Źiva je odgovornost  autorice i nu┼żno ne izra┼żava stajalište Nacionalne zaklade.

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -

Prethodni ─Źlanak Stranica pripremna za print Po┼íalji ─Źlanak prijatelju Napravi pdf od ─Źlanka
Komentari su vlasni┼ítvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadr┼żaj u komentarima.
´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐

Tra┼żilica