RSS Feed
Bakterije bi mogle rješavati zločine
Sandra Kolundžija Objavljeno 15.11.2012. ( 4215 pročitano )

Ekipa za očevid (foto: Juarez Ricci)Gil Grissom i njegova CSI ekipa stigli su na mjesto zločina. Nažalost, nisu pronašli ni vlas kose, ni kapljicu krvi počinitelja. Svega nekoliko razmrljanih otisaka prstiju, koji im ne mogu poslužiti za identifikaciju. Prema novom znanstvenom istraživanju, Grissomu bi u rasvjetljavanju zločina mogle pomoći – bakterije!

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Bakterije - Fantomska prijetnja
Hrvoje Malić Objavljeno 30.5.2012. ( 11992 pročitano )

3D model bakterije (foto: spongelab.com)Vi, baš poput mene i svih drugih ljudi, Zemlju smatramo i zovemo svojim planetom. To je mjesto gdje smo se razvili, gdje se rađamo i gdje živimo. To je naš dom. No, je li to stvarno istina? S našeg gledišta, da, sve se čini jasnim i očitim. Ali udaljimo se malo, i pogledajmo Zemlju iz malo drugačije perspektive, iz perspektive bakterija. 

Ocjena: 10.00 (3 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Virusi – „bića“ na granici života i smrti
Igor Franić Objavljeno 27.5.2012. ( 20633 pročitano )

Model virusa (foto: Wikimedia)

Oni nisu bakterije. Nisu biljke ni gljive, pa čak ni životinje. Neki se čak pitaju jesu li ova „bića“ uopće živa. Kada vam netko spomene virus, vjerojatno se sjetite prehlade ili gripe, ali virusa ima puno i mnogi su puno opasniji od obične prehlade. Možda ih ne vidimo i ne čujemo no, vjerujte, oni su svuda oko nas. Vrebaju i čekaju da iskoriste naše tijelo kako bi povećali svoj broj.

Ocjena: 9.00 (7 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara


Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.