Tko su pobjednici natječaja Mali ekolozi-velike nagrade?

Datum 03.6.2014. | Tema: Izvan doma

Mali ekolozi, velike nagrade!

Drage učiteljice, učitelji, učenice, učenici, ravnateljice, ravnatelji, mame, tate, bake, djedovi i svi ostali koji ste bili uključeni u naš natječaj Mali ekolozi-velike nagrade, imamo najvažniju vijest za vas: poznati su pobjednici nagradnog natječaja!


Podsjetimo, prvi krug nagradnog natječaja završio je krajem prošle godine, kada su razredi iz svih osnovnih škola Republike Hrvatske mogli prijaviti eko-projekt. Natječaj je privukao veliku pozornost jer su pristigle čak 252 prijave, što znači da se u ovaj projekt uključilo više od 5.000 osnovnoškolaca!

Drugi krug je završio 5. svibnja kada su trebali stići svi izvještaji oko toga što su osnovnoškolci uspjeli napraviti, a kroz mjesec svibanj sve prijave su pregledane i ocijenjene. Moramo priznati kako smo oduševljeni radom naših osnovnoškolaca i njihovih entuzijastičnih učitelja kojima ovakav dodatan angažman i ulaganje jako puno vlastitog slobodnog vremena, rada i truda uopće nije bilo teško. Time smo zadivljeni i ovim putem želimo svim prijaviteljima čestitati na njihovim projektima i zahvaliti na sudjelovanju!

 Povjerensto natječaja ( Foto: Emmezeta)

    Tročlano povjerenstvo: S. Školnik (Emmezeta), M. Holy (ekoaktivistica) i K. Duvnjak (Bioteka)

No, iako smo imali jako težak zadatak, morali smo izabrati najbolje projekte.

Tako je tročlano povjerenstvo u sastavu: Slobodan Školnik, predsjednik uprave trgovačkog lanca Emmezeta, dr.sc. Mirela Holy, istaknuti borac za zašititu okoliša i prirode i Kristina Duvnjak, koordinatorica programa radionica za djecu i mlade udruge Bioteka odlučilo koja su tri najbolja projekta:

 

1. NAGRADA; notebook računala za cijeli razred i mentoricu pripala je:

OŠ Vladimira Nazora iz Neviđana (otok Pašman) s projektom drugog razreda:

“Na putu do dućana koš mi je dobra strana”

Voditelj: Emanuel Perišić, učenik drugog razreda,

Mentorica: Ivana Medić, učiteljica drugog razreda


ČESTITAMOOOOOOO! Very Happy

Dokumentacija projekta (Foto: OŠ V.Nazor, Neviđane)

Drugi razred (Foto: OŠ V.Nazor, Neviđane)Sađenje (Foto:OŠ V.Nazor, Neviđane)2. NAGRADA; tablet računala za cijeli razred i mentoricu pripala je:

OŠ Bukovac iz Zagreba  s projektom 8.D razreda:

“Zaštita barske kornjače”

Voditelj: Vinko Michael Dodig

Mentorica: Gordana Žepec, prof.

 

ČESTITAMOOOOOOO! Very Happy

 Zaštita barske kornjače (Foto: OŠ Bukovac)Puštanje kornjače (Foto: OŠ Bukovac)Zaštita barske kornjače2 (Foto: OŠ Bukovac) 

 

3. NAGRADA; Emmezeta poklon bonovi u vrijednosti od 300kn za cijeli razred i mentoricu pripala je:

OŠ Vladimir Nazor iz Komletinaca s projektom 8. razreda:

“Stare voćke moga kraja”

Voditeljica: Tea Gušić

Mentorica: Katica Novoselac, prof.

 

ČESTITAMOOOOOOO! Very Happy

 Kalamljenje (Foto: OŠ V.Nazor, Komletinci)Anketiranje (Foto: OŠ V.Nazor, Komletinci)Tata i kćerka sade mušmulu (Foto: OŠ V.Nazor, Komletinci)

 

Emmezetin i Biotekin tim javit će se dobitnicima kako bi se dogovorili oko preuzimanja nagrada. Svima ostalima, još jednom zahvaljujemo na sudjelovanju i pozivamo da se i sljedeće školske godine priključe ovom nagradnom natječaju.

 

U međuvremenu, pratite nas i dalje jer ćemo objaviti detaljniji sadržaj o pobjedničkim projektima, kao i o projektima koji su ušli u uži izbor.

 

Srdačan pozdrav,

Emmezetin i Biotekin tim nagradnog natječaja.

 

 

P.S Zahvaljujemo g. Slobodanu Školniku, predsjedniku uprave Emmezete na pokretanju i financiranju ovog natječaja te Ivani Turčinov i Vandi Christ iz marketinga Emmezete na pomoći u provedbi ovog projekta. Hvala! 

Ovaj članak dolazi sa Bioteka
http://www.bioteka.hr

URL za ovaj članak je:
http://www.bioteka.hr/modules/uradisam/article.php?storyid=44