Dubrovačka djeca istraživala morsku obalu

Datum 20.6.2016. | Tema: Hrvatska

Dubrovnik (foto:bioteka)Udruga Bioteka i ove godine je projektom “Ključ za život – morska priča” održala besplatne radionice za osnovoškolce/ke grada Dubrovnika i okolice! Zahvaljujući našim prijašnjim radionicama, uspješna suradnja s gradom Dubrovnikom nastavlila se već četvrtu godinu zaredom, a kako nam je bilo, pročitajte u nastavku.


Glavni cilj projekta je bio omogućiti osnovnoškolskog djeci učenje o bioraznolikosti vrsta lokalnog dubrovačkog područja (s naglaskom na priobalni i obalni pojas) te podići svijest djece o važnosti zaštite prirode i okoliša kroz učenje u prirodi. Djeca osnovnoškolskog uzrasta upoznala su se s najčešćim vrstama morskog plićaka: s različitim vrstama puževa, rakova, školjkaša, bodljikaša, algi i biljaka. Prilikom  upoznavanja s navedenim organizmima i njihovim prilagodbama poticali smo djecu na ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini) te smo se, među ostalim, bavili i aktualnim problemom mikroplastike u moru. Kroz aktivno sudjelovanje (ulov životinja, promatranje, određivanja vrsta i proučavanjem njihovih prilagodbi) poticali smo djecu na učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad te smo doprinjeti nastavi prirode kroz učenje na otvorenom, a s time i povećali kvalitetu izvaninstitucionalnog obrazovanja.

Za fotogaleriju ovoga projekta pogledajte OVDJE!

Radionice projekta “Ključ za život – morska priča”  provedene su  20. i 21.  svibnja 2016 u Dubrovniku, na plaži Banje. Projekt je sufinanciran sredstvima grada Dubrovnika, zahvaljujemo na potpori!

Ovaj članak dolazi sa Bioteka
http://www.bioteka.hr

URL za ovaj članak je:
http://www.bioteka.hr/modules/zemlja/article.php?storyid=51