Predstavljamo: ekološka slikovnica "Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk"

Datum 19.10.2012. | Tema: Vijesti

Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)U Mjesecu hrvatske knjige, posvetili smo pozornost ekološkoj slikovnici hrvatske autorice Nikoline Bošnjak, „Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk". Serija slikovnica o Tigijima namijenjena je najmlađima, kao i učiteljima i svima koji rade s djecom. Darujemo vas jednim primjerkom knjige!


Tigiji su čovječuljci koji žive na idiličnom bogatom planetu Tiga. No nažalost događa se problem nestašice plodova ljekovite biljke, koju zovu Anuk. Svake godine Tigiji idu u berbu.  Od plodova biljke kuhaju ljekoviti čaj, koji ih održava zdravima. Međutim ove godine susreću se sa velikim problemom. Plodova nema!

Iz tog razloga kreću u istraživanje šume u kojoj biljka raste. Tamo otkrivaju nekoliko iznenađujućih stvari. Prvo će ih iznenaditi buka, strašna zaglušujuća buka koja dolazi iz pokvarenog svemirskog broda. Susrest će dva svemirca, kojima se brod pokvario i pao na planet Tigu dok su bježali od zle Svemirske vještice.

Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)

Tigiji će saznati da se biljka Anuk naljutila jer nije mogla podnijeti buku, ali i zato što nije mogla uživati u pjevu ptica koje su pobjegle iz šume - upravo zbog grozne buke. Biljka se uvrijedila jer nije mogla uživati u pjesmi ptica i odlučila je ne davati plodove. Tigiji će shvatiti u ćemu je problem zahvaljujući savjetu mudre sove Huhu. Naučit će puno o povezanosti biljaka, životinja i svih živih bića, stanovnika jednog planeta. Svi stanovnici neminovno utječu jedni na druge, svi su povezani.

Priča, naravno, ima sretan kraj, ali njezin cilj je da navodi i odrasle i djecu na razmišljanje o tome kako mi kao ljudska vrsta utječemo na okoliš, na biljke i životinje koje zajedno s nama nastanjuju ovaj planet.

Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)

Slikovnica „Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk" posvećena je obilježavanju Međunarodne godine biološke raznolikosti, 2010.

 

Darujemo vas


Ako vas je priča zainteresirala, javite nam se jer autorica Nikolina Bošnjak poklanja jedan primjerak knjige čitatelju/ici koji na e-mail: kontakt@bioteka.hr pošalje najkreativnije objašnjenje zašto baš on/ona treba dobiti ovu knjigu. Svoje odgovore možete slati do petka, 26. listopada 2012.

Za više informacija o ovoj knjizi, ali i drugim izdanjima autorice, posjetite Facebook stranicu Tigija.

 

Posebna pogodnost


Od listopada 2012., Mjeseca hrvatske knjige, slikovnicu „Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk" možete naručiti putem portala Biologija.com.hr i Bioteka.hr uz popust od 5% na redovitu cijenu od 85 kn. Roditelji i edukatori, javite nam se na e-mail: kontakt@bioteka.hr, nakon čega ćete primiti narudžbenicu i ostale detalje u vezi plaćanja i dostave.

 

Knjiga se može naručiti i direktno od nakladnika, putem e-maila: geologika@post.t-com.hr ili telefonski, na 091 / 2279-958.

Distributeri: Superknjižara i AGM

Ovaj članak dolazi sa Bioteka
http://www.bioteka.hr

URL za ovaj članak je:
http://www.bioteka.hr/modules/okolis/article.php?storyid=25