Predstavljamo: ekološka slikovnica "Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk"
Autor Jelena Likić 19.10.2012. ( 3349 pročitano ) Članci istog autora

Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)U Mjesecu hrvatske knjige, posvetili smo pozornost ekološkoj slikovnici hrvatske autorice Nikoline Bošnjak, „Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk". Serija slikovnica o Tigijima namijenjena je najmlađima, kao i učiteljima i svima koji rade s djecom. Darujemo vas jednim primjerkom knjige!Tigiji su čovječuljci koji žive na idiličnom bogatom planetu Tiga. No nažalost događa se problem nestašice plodova ljekovite biljke, koju zovu Anuk. Svake godine Tigiji idu u berbu.  Od plodova biljke kuhaju ljekoviti čaj, koji ih održava zdravima. Međutim ove godine susreću se sa velikim problemom. Plodova nema!

Iz tog razloga kreću u istraživanje šume u kojoj biljka raste. Tamo otkrivaju nekoliko iznenađujućih stvari. Prvo će ih iznenaditi buka, strašna zaglušujuća buka koja dolazi iz pokvarenog svemirskog broda. Susrest će dva svemirca, kojima se brod pokvario i pao na planet Tigu dok su bježali od zle Svemirske vještice.

Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)

Tigiji će saznati da se biljka Anuk naljutila jer nije mogla podnijeti buku, ali i zato što nije mogla uživati u pjevu ptica koje su pobjegle iz šume - upravo zbog grozne buke. Biljka se uvrijedila jer nije mogla uživati u pjesmi ptica i odlučila je ne davati plodove. Tigiji će shvatiti u ćemu je problem zahvaljujući savjetu mudre sove Huhu. Naučit će puno o povezanosti biljaka, životinja i svih živih bića, stanovnika jednog planeta. Svi stanovnici neminovno utječu jedni na druge, svi su povezani.

Priča, naravno, ima sretan kraj, ali njezin cilj je da navodi i odrasle i djecu na razmišljanje o tome kako mi kao ljudska vrsta utječemo na okoliš, na biljke i životinje koje zajedno s nama nastanjuju ovaj planet.

Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk (ilustracija: Geologika)

Slikovnica „Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk" posvećena je obilježavanju Međunarodne godine biološke raznolikosti, 2010.

 

Darujemo vas


Ako vas je priča zainteresirala, javite nam se jer autorica Nikolina Bošnjak poklanja jedan primjerak knjige čitatelju/ici koji na e-mail: kontakt@bioteka.hr pošalje najkreativnije objašnjenje zašto baš on/ona treba dobiti ovu knjigu. Svoje odgovore možete slati do petka, 26. listopada 2012.

Za više informacija o ovoj knjizi, ali i drugim izdanjima autorice, posjetite Facebook stranicu Tigija.

 

Posebna pogodnost


Od listopada 2012., Mjeseca hrvatske knjige, slikovnicu „Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk" možete naručiti putem portala Biologija.com.hr i Bioteka.hr uz popust od 5% na redovitu cijenu od 85 kn. Roditelji i edukatori, javite nam se na e-mail: kontakt@bioteka.hr, nakon čega ćete primiti narudžbenicu i ostale detalje u vezi plaćanja i dostave.

 

Knjiga se može naručiti i direktno od nakladnika, putem e-maila: geologika@post.t-com.hr ili telefonski, na 091 / 2279-958.

Distributeri: Superknjižara i AGM

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -

Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka Prethodni članak Sljedeći članak
Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.


Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.