Sudjeluj na natjecanju ''More je živo'' i osvoji putovanje!

Datum 18.4.2013. | Tema: Uključi se!

More je živoObožavaš more i jedva čekaš ljeto? Morski organizmi su baš cool i voliš ih proučavati? Onda obavezno nastavi čitati dalje, budući da imaš sve potrebno za sudjelovanje na natjecanju!


Upravo su u tijeku prijave na natjecanje ''More je živo - edukacija djece o potrebi očuvanja i zaštite Jadranskog mora''. Natjecanje je podijeljeno na dva dijela – za učenike nižih razreda osnovne škole (od 1. do 4. razreda) i za učenike viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda).

 More je živo, plakat

Ako ideš u niže razrede osnovne škole, sve što trebaš napraviti jest nacrtati na koji god način želiš organizme koji zaista žive u Jadranskom moru. Tema tvog crteža mora odgovarati naslovu: ''More je živo – životna područja na morskom dnu Jadrana''. Svoje likovne radove moraš poslati do 2. svibnja 2013. godine na adresu: Prirodoslovno-matematički fakultet, Biološki odsjek, n/r: dr. sc. Maja Novosel, Rooseveltov trg 6, 10000 Zagreb

 

Ako ideš u više razrede osnovne škole, onda ništa od crtanja za tebe, ali ćeš imati priliku pokazati koliko znaš o moru i morskim organizmima. Naime, putem Internet stranice koju možeš pronaći na ovom linku 8. svibnja 2013. godine u 12h moći ćeš riješiti test u trajanju od 30 minuta te na taj način dobiti priliku da osvojiš putovanje.

 

Zašto sudjelovati?


Zato što možeš osvojiti vrijedne nagrade kao što su putovanje u Oceanografski muzej u Monaco, putovanje u Gardaland te trodnevna radionica o biologiji mora u pulskom akvariju. Svečana dodjela nagrada održat će se 20. svibnja 2013. Godine na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

 

Kako sudjelovati?

Pokaži ovaj članak svojim odgajateljima, učiteljima i profesorima, a oni će znati što treba dalje. Detaljnije informacije o načinu prijave se mogu pronaći na ovom linku.

Ovaj članak dolazi sa Bioteka
http://www.bioteka.hr

URL za ovaj članak je:
http://www.bioteka.hr/modules/uradisam/article.php?storyid=23