Dubrovačka djeca ocijenjuju s peticom Biotekine radionice!

Datum 19.6.2017. | Tema: Izvan doma

Radionice (foto:Bioteka)Udruga Bioteka, u okviru projekta „Otključaj tajne živog svijeta!“,  posjetila je Grad Dubrovnik i ove godine. Što smo edukativnog radili, saznajte u nastavku.


 Udruga Bioteka, u okviru projekta „Otključaj tajne živog svijeta!“,  posjetila je Grad Dubrovnik i ove godine. Što smo edukativnog radili, saznajte u nastavku.

Peta je ovo godina uspješne suradnje između udruge Bioteka i Grada Dubrovnika u kojima smo educirali djecu o posebitostima njihovog područja kada se uzme u obzir biološka raznolikost. Tako smo prijašnjih godina upoznavali kolalnu bioraznolikost parkova, ali i morske obale, dok je ove godine naglasak bio na upoznavanje lokalne zaštićene park šume Velika i Mala Petka.

Djeca u Dubrovniku 2


Osnovnoškolci s područja Grada tako su imali priliku upoznati biljne vrste koje su u toj šumi najčešće, te zašto primjerice, većinu parka prekriva alepski bor, a ne očekivana crnika. Isto tako, uz izradu  jednostavnih hvataljki (tzv. puva) djeca su se upoznala s najčešćim kukcima ili pripadnicima drugih skupina koje su uspjeli spretno uhvatiti. Detalje ovih bića upoznali su kroz svoja povećala ili digitalni mikroskop koji je otkrio impresivne detalje različitih vrsta biljnog i životinjskog svijeta. Radionicu smo završili kvizom „Paziš ili gaziš?“ u kojem smo htjeli saznati koliki je ekološki otisak svakoga od nas, ali i kako ga je moguće smanjiti vlastitim angažmanom (eng. handprint).


Za sam kraj, djeca su ocijenila rad Biotekinih edukatorica kroz evalucijske listiće iz kojih je vidljivo da je 86.4% djece ocjenilo s najvišom ocijenom (5) izjavu da žele pohađati još ovakvih radionica! Nadamo se da će se to i ostvariti te da će ova uspješna suradnja biti ostvarena i sljedećih godina.


Radionice su se održale 3. lipnja 2017. u jutarnjim i popodnevim satima, a fotografije s radionice možete pogledati na Facebook stranici udruge Bioteka.Projekt “Otključaj tajne živog svijeta!“ sufinanciran je sredstvima Grada Dubrovnika na čemu iskreno zahvaljujemo!


Grb grada Dubrovnika

Ovaj članak dolazi sa Bioteka
http://www.bioteka.hr

URL za ovaj članak je:
http://www.bioteka.hr/modules/uradisam/article.php?storyid=86