Dubrovačka djeca ocijenjuju s peticom Biotekine radionice!
Autor Kristina Duvnjak 19.6.2017. ( 58 pročitano ) Članci istog autora

Radionice (foto:Bioteka)Udruga Bioteka, u okviru projekta „Otključaj tajne živog svijeta!“,  posjetila je Grad Dubrovnik i ove godine. Što smo edukativnog radili, saznajte u nastavku. Udruga Bioteka, u okviru projekta „Otključaj tajne živog svijeta!“,  posjetila je Grad Dubrovnik i ove godine. Što smo edukativnog radili, saznajte u nastavku.

Peta je ovo godina uspješne suradnje između udruge Bioteka i Grada Dubrovnika u kojima smo educirali djecu o posebitostima njihovog područja kada se uzme u obzir biološka raznolikost. Tako smo prijašnjih godina upoznavali kolalnu bioraznolikost parkova, ali i morske obale, dok je ove godine naglasak bio na upoznavanje lokalne zaštićene park šume Velika i Mala Petka.

Djeca u Dubrovniku 2


Osnovnoškolci s područja Grada tako su imali priliku upoznati biljne vrste koje su u toj šumi najčešće, te zašto primjerice, većinu parka prekriva alepski bor, a ne očekivana crnika. Isto tako, uz izradu  jednostavnih hvataljki (tzv. puva) djeca su se upoznala s najčešćim kukcima ili pripadnicima drugih skupina koje su uspjeli spretno uhvatiti. Detalje ovih bića upoznali su kroz svoja povećala ili digitalni mikroskop koji je otkrio impresivne detalje različitih vrsta biljnog i životinjskog svijeta. Radionicu smo završili kvizom „Paziš ili gaziš?“ u kojem smo htjeli saznati koliki je ekološki otisak svakoga od nas, ali i kako ga je moguće smanjiti vlastitim angažmanom (eng. handprint).


Za sam kraj, djeca su ocijenila rad Biotekinih edukatorica kroz evalucijske listiće iz kojih je vidljivo da je 86.4% djece ocjenilo s najvišom ocijenom (5) izjavu da žele pohađati još ovakvih radionica! Nadamo se da će se to i ostvariti te da će ova uspješna suradnja biti ostvarena i sljedećih godina.


Radionice su se održale 3. lipnja 2017. u jutarnjim i popodnevim satima, a fotografije s radionice možete pogledati na Facebook stranici udruge Bioteka.Projekt “Otključaj tajne živog svijeta!“ sufinanciran je sredstvima Grada Dubrovnika na čemu iskreno zahvaljujemo!


Grb grada Dubrovnika

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -
Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
10.8.2017. - Ljetni znanstveni kamp 2017. u Malom Lošinju
10.8.2017. - Znanstvene radionice ponovno u Zadru!
19.6.2017. - Dubrovačka djeca ocijenjuju s peticom Biotekine radionice!
24.5.2017. - Prijavite se na dubrovačku radionicu “Otključaj tajne živog svijeta!”
14.4.2017. - Upoznajte PANDU - projektnu nastavu za darovitu djecu!

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica