Dubrova─Źka djeca ocijenjuju s peticom Biotekine radionice!
Autor Kristina Duvnjak 19.6.2017. ( 251 pro─Źitano ) ─îlanci istog autora

Radionice (foto:Bioteka)Udruga Bioteka, u okviru projekta „Otklju─Źaj tajne ┼żivog svijeta!“,  posjetila je Grad Dubrovnik i ove godine. Što smo edukativnog radili, saznajte u nastavku. Udruga Bioteka, u okviru projekta „Otklju─Źaj tajne ┼żivog svijeta!“,  posjetila je Grad Dubrovnik i ove godine. Što smo edukativnog radili, saznajte u nastavku.

Peta je ovo godina uspješne suradnje izme─Ĺu udruge Bioteka i Grada Dubrovnika u kojima smo educirali djecu o posebitostima njihovog podru─Źja kada se uzme u obzir biološka raznolikost. Tako smo prijašnjih godina upoznavali kolalnu bioraznolikost parkova, ali i morske obale, dok je ove godine naglasak bio na upoznavanje lokalne zašti─çene park šume Velika i Mala Petka.

Djeca u Dubrovniku 2


Osnovnoškolci s podru─Źja Grada tako su imali priliku upoznati biljne vrste koje su u toj šumi naj─Źeš─çe, te zašto primjerice, ve─çinu parka prekriva alepski bor, a ne o─Źekivana crnika. Isto tako, uz izradu  jednostavnih hvataljki (tzv. puva) djeca su se upoznala s naj─Źeš─çim kukcima ili pripadnicima drugih skupina koje su uspjeli spretno uhvatiti. Detalje ovih bi─ça upoznali su kroz svoja pove─çala ili digitalni mikroskop koji je otkrio impresivne detalje razli─Źitih vrsta biljnog i ┼żivotinjskog svijeta. Radionicu smo završili kvizom „Paziš ili gaziš?“ u kojem smo htjeli saznati koliki je ekološki otisak svakoga od nas, ali i kako ga je mogu─çe smanjiti vlastitim anga┼żmanom (eng. handprint).


Za sam kraj, djeca su ocijenila rad Biotekinih edukatorica kroz evalucijske listi─çe iz kojih je vidljivo da je 86.4% djece ocjenilo s najvišom ocijenom (5) izjavu da ┼żele poha─Ĺati još ovakvih radionica! Nadamo se da ─çe se to i ostvariti te da ─çe ova uspješna suradnja biti ostvarena i sljede─çih godina.


Radionice su se odr┼żale 3. lipnja 2017. u jutarnjim i popodnevim satima, a fotografije s radionice mo┼żete pogledati na Facebook stranici udruge Bioteka.Projekt “Otklju─Źaj tajne ┼żivog svijeta!“ sufinanciran je sredstvima Grada Dubrovnika na ─Źemu iskreno zahvaljujemo!


Grb grada Dubrovnika

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -
Prethodni ─Źlanak Sljede─çi ─Źlanak Stranica pripremna za print Po┼íalji ─Źlanak prijatelju Napravi pdf od ─Źlanka


Ostali ─Źlanci
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!
01.11.2017. - Zapo─Źeo projekt "PANDA 2 - projektna nastava za darovitu djecu"
10.10.2017. - Udruga Bioteka zapošljava!
06.10.2017. - Otklju─Źavamo tajne ┼żivog svijeta u Sv. Martinu na Muri!
05.10.2017. - Otklju─Źavamo tajne ┼żivog svijeta u Op─çini Gola!

Komentari su vlasni┼ítvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadr┼żaj u komentarima.
´╗┐´╗┐´╗┐
Poveznice

Registracija
Korisni─Źko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tra┼żilica