Poziv osnovnim školama za sudjelovanje u inventivnom projektu za obrazovanje
Autor Jelena Likić 08.9.2019. ( 429 pročitano ) Članci istog autora

Djeca u školi (foto: Pixabay)Izradit ćemo 21 obrazovni program za osnovne škole, temeljen na specifičnim potrebama i zahtjevima svake škole. Obrazovni program za održivi razvoj uključuje i višemjesečni, samostalni rad učenika na projektima održivog razvoja u svojim lokalnim sredinama.Draga učiteljice / dragi učitelju,

ako ste jedna/an od onih koja/i voli uvoditi pozitivne, inovativne i suvremene promjene u svoj nastavni rad ovo je sigurno projekt u kojem želite sudjelovati!

Naravno, svi znamo da promjene moraju biti svrhovite, temeljito pripremljene i kvalitetno provedene, stoga Vas pozivamo da se priključite našem kreativnom timu te uz podršku i pomoć stručnjaka nadogradite svoje znanje o održivom razvoju i sudjelujete u besplatnoj šestodnevnoj edukaciji.

Osim toga, Vi i Vaši učenici imat ćete priliku otvoriti vrata svoje škole za suradnju s lokalnom zajednicom, a radit ćete i na kreiranju inspirativnog i jedinstvenog obrazovnog programa za održivi razvoj, modeliranog sukladno potrebama Vaše škole.

O čemu je riječ?

„LORA - laboratorij održivog razvoja" projekt je koji se bavi održivim razvojem i njegovom integracijom u obrazovanje. Planirano je izraditi 21 obrazovni program, po jedan program prilagođen svakoj suradničkoj školi, a moći će se provoditi zasebno ili integrirano kroz nastavne aktivnosti. Voditelj projekta je udruga Bioteka, a provodi ga u suradnji s partnerima i suradničkim školama koje se priključe projektu. Kako je u projekt već uključena OŠ Borovje iz Zagreba kao partner, za sudjelovanje se mogu prijaviti osnovne škole iz ostalih 20 županija RH. Okosnica projekta su globalni ciljevi za održivi razvoj Ujedinjenih naroda definiranih 2015. godine.

Zašto održivi razvoj?

Održivi razvoj je razvoj koji zadovoljava potrebe današnjeg društva, pri tome ne ugrožavajući potencijale i mogućnosti budućih generacija da udovolje svojim potrebama.

Što trebate učiniti za sudjelovanje?

Zapravo, jedino što trebate je imati želju i volju biti predvodnica/k u primjeni svjetskih trendova obrazovanja, za početak u svojim učionicama, a postupno i kasnije među svojim kolegama. Ok, trebate ispuniti upitnik za prijavu, biti spremni na ozbiljan rad, voditi učenike kroz njihov samostalni projekt i još pokoju stavku, ali to su tek koraci ka ispunjavanju cilja i osjećaja zadovoljstva spoznajom da ste dio značajne i pozitivne promjene u obrazovanju.

No, sažmimo. Imate priliku:
  • sudjelovati u besplatnoj šestodnevnoj edukaciji o održivom razvoju u Zagrebu i okolici (projektom su pokriveni troškovi puta i smještaja)
  • umrežiti se s relevantnim stručnjacima iz područja održivog razvoja i održivog razvoja u obrazovanju
  • u suradnji s projektnim timom, za svoju školu izraditi obrazovni program na temu održivog razvoja koji će se poslati na odobrenje Ministarstvu znanosti i obrazovanja te će ga škola moći koristiti za svoje potrebe u budućnosti
  • zajedno s učenicima provoditi samostalni projekt održivog razvoja u lokalnoj zajednici uz pomoć i mentorstvo stručnjaka
  • osigurati školi da po završetku projekta dobije certifikat sudjelovanja u projektu za održivi razvoj i doprinosu ostvarenja globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda
  • biti dio kreativnog tima koji uvodi inventivne, suvremene i kvalitetne metode rada u obrazovanju


Rok za prijavu je 15. rujna 2019. godine.

DOKUMENTI:

Upute za prijavitelje za sudjelovanje u projektu "LORA - laboratorij održivog razvoja"

Obrazac za prijavu škola za sudjelovanje

 

Više informacija doznajte na službenim stranicama projekta LORA.


S veseljem Vas očekujemo!

Vaša Bioteka

.

.

LORA memo (foto: Bioteka)

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -
Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
17.9.2020. - Bioteka otvorila upise u novu sezonu STEM radionica!
08.10.2019. - Odabrano je 20 škola za sudjelovanje u projektu LORA!
17.9.2019. - Produljen je rok za prijavu škola za projekt LORA!
08.9.2019. - Poziv osnovnim školama za sudjelovanje u inventivnom projektu za obrazovanje
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.