RSS Feed
(1) 2 3 4 ... 7 »
Upoznajte PANDU - projektnu nastavu za darovitu djecu!
Jelena Likić Objavljeno 14.4.2017. ( 296 pročitano )

PANDA logoDošlo je vrijeme da podijelimo s vama koliko nam je super i koliko uživamo u provođenju projekta „PANDA" kojega svaki tjedan provodimo s našim polaznicima, darovitim osnovnoškolcima od 1. do 4. razreda dviju zagrebačkih osnovnih škola, OŠ Dragutina Tadijanovića i OŠ Grigora Viteza kojima su se pridružili Biotekini „stari" članovi i članice koji već godinu i pol redovito pohađaju program znanstvenih radionica.

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Ornitološki kamp Učka
  Matea Jarak Objavljeno 14.2.2017. ( 377 pročitano )

Prstenovanje ptica (flickr.com)Na osunčanim padinama južnog dijela Parka prirode Učka, među čistinama i šumarcima, nalazi se Rovozna, najveća trajna lokva na području Parka. Rovozna služi kao važan izvor vode za ptice i druge životinje koje žive u blizini, pa tako čitave godine obiluje životinjskim svijetom. Ipak, okolica lokve je posebno živa za vrijeme jesenske selidbe ptica, kada različite vrste na putu za toplije krajeve ondje pronalaze vodu, hranu i utočište.

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Nikad bogatiji natječaj Mali ekolozi – velike nagrade!
Bioteka.hr Objavljeno 06.11.2015. ( 2128 pročitano )

foto: udruga biotekaTrgovački lanac Emmezeta i naša Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti već treću godinu zaredom organiziraju nagradni natječaj za osnovne škole Mali ekolozi - velike nagrade!”. U prve dvije godine ovog natječaja sudjelovalo je čak 389 razreda i više od 7.000 osnovnoškolaca iz cijele zemlje!

Zbog velikog odaziva i uspješnih projekta, ove godine nastavljamo s natječajem, ali smo vam pripremili i lijepa iznenađenja koja možete pročitati u nastavku članka!

Ocjena: 10.00 (1 glas) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
"Bioteka u pokretu" na prvom Eko Limach Festu!
Bioteka.hr Objavljeno 09.9.2015. ( 694 pročitano )

foto: paprika.hrPodizanje ekološke svijesti kroz učenje, stvaralaštvo i igru svrha je Eko Limach Festa, prvog dječjeg eko festivala na otvorenom. U Hrvatskoj je svijest o temi ekologije na poprilično niskim granama, možda je upravo ovakav projekt idealan da se neke stvari počnu mijenjati s novim generacijama, a dokazano je da je učenje od malih nogu najučinkovitije ulaganje u zajednicu u kojoj živimo, što je neprocjenjivo.

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
U Maksimiru održan prvi Čarobni dan u Hrvatskoj!
Bioteka.hr Objavljeno 08.6.2015. ( 720 pročitano )

foto: čarobni danBrojne obitelji jučer su pohrlile u Maksimir, na Čarobni dan, gdje su uživale u besplatnim radionicama, zabavnom sadržaju te u posjetu Zoološkog vrta. Između ostalog na Čarobnom danu sudjelovala je udruga Bioteka sa svojim radionicama "Bioteka u pokretu" u kojima je sudjelovalo oko 200 djece, pri čemu su svi izrazili zadovoljstvo (ukljućujući roditelje) naučenim tijekom provedbe pokusa "Slasna DNA".

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
(1) 2 3 4 ... 7 »

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica