Upoznajte PANDU - projektnu nastavu za darovitu djecu!
Autor Jelena Liki─ç 14.4.2017. ( 494 pro─Źitano ) ─îlanci istog autora

PANDA logoDošlo je vrijeme da podijelimo s vama koliko nam je super i koliko u┼żivamo u provo─Ĺenju projekta „PANDA" kojega svaki tjedan provodimo s našim polaznicima, darovitim osnovnoškolcima od 1. do 4. razreda dviju zagreba─Źkih osnovnih škola, OŠ Dragutina Tadijanovi─ça i OŠ Grigora Viteza kojima su se pridru┼żili Biotekini „stari" ─Źlanovi i ─Źlanice koji ve─ç godinu i pol redovito poha─Ĺaju program znanstvenih radionica.Projekt PANDA inovativni je projekt edukativnog karaktera koji, u sinergiji civilnog, javnog i privatnog sektora, predla┼że aktivnosti i metode rada s darovitom djecom polaznicima 1. - 4. razred osnovne škole. Projekt se metodološki oslanja na istra┼żiva─Źku i projektnu nastavu, koja obuhva─ça aktualne teme i izazove svijeta u kojemu ┼żivimo: bioraznolikost, odr┼żivi razvoj, energiju te zaštitu okoliša i prirode.

PANDA (foto: Bioteka)

Glavni ciljevi projekta su omogu─çiti dostupnost kreativnog istra┼żiva─Źkog rada kao nadopunu školskom kurikulumu, a kroz upoznavanje eksperimentalnog znanstvenog rada uvrstiti prirodoslovne i njima srodne teme u sustav izvaninstitucionalnog obrazovanja, pri ─Źemu ┼żelimo doprinijeti i zanimanju darovite djece za studiranje znanosti i kasniji rad u podru─Źju znanstvenog poduzetništva.

Djeca na radionicama u─Źe kako rješavati probleme, prikupljati i interpretirati podatke te ih prakti─Źno iskoristiti. Uz to ih se poti─Źe na kriti─Źko, logi─Źko i analiti─Źko promišljanje u svrhu inovativnog rješavanja problema, što djeluje i na razvoj njihova samopouzdanja, strpljenja, preciznosti, kreativnosti i timskog rada.

Interdisciplinarna projektna nastava provodi se nakon što su u─Źinjena grupna testiranja intelektualnih sposobnosti i ispitivanja interesa polaznika za prirodoslovlje. Rezultat projekta bit ─çe publiciran Priru─Źnik za rad s darovitim u─Źenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole koji ─çe besplatno mo─çi koristiti sve zainteresirane osnovne škole u Republici Hrvatskoj.

Partneri udruge Bioteka na ovom projektu su: osnovne škole OŠ Dragutina Tadijanovi─ça i OŠ Grigora Viteza, udruge Centar „Bistri─ç" i Tragus, Zoološki vrt Grada Zagreba te tvrtke ABB i INSITE.  

Puni izvještaj i fotografije o tijeku provedbe projekta mo┼żete prona─çi ovdje!


Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -
Prethodni ─Źlanak Sljede─çi ─Źlanak Stranica pripremna za print Po┼íalji ─Źlanak prijatelju Napravi pdf od ─Źlanka


Ostali ─Źlanci
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!
01.11.2017. - Zapo─Źeo projekt "PANDA 2 - projektna nastava za darovitu djecu"
10.10.2017. - Udruga Bioteka zapošljava!
06.10.2017. - Otklju─Źavamo tajne ┼żivog svijeta u Sv. Martinu na Muri!
05.10.2017. - Otklju─Źavamo tajne ┼żivog svijeta u Op─çini Gola!

Komentari su vlasni┼ítvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadr┼żaj u komentarima.
´╗┐´╗┐´╗┐
Poveznice

Registracija
Korisni─Źko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tra┼żilica