Darujemo slikovnice za djecu!
Autor Bioteka.hr 09.10.2013. ( 2380 pročitano ) Članci istog autora

Mrav Matko (Naklada Nika)U suradnji s Nakladom Nika, udruga Bioteka našim najmlađim čitateljima daruje dvije slikovnice te jednu matematičku vježbenicu za mudre glavice. Kako se uključiti u darivanje, otkrij u nastavku!

 

  

 

 

 

Što darujemo?

 

Slikovnica Čudak Šumek (Ivana Francišković, Gordana Ivković)

Biti običan ili neobičan stvor - stvar je osobnog izbora. Ili možda ipak nije? Što je čudno u jednom čudaku i koliko čuda čudan čovjek može napraviti, otkrit će nam jedan čudak u pomalo čudnoj zgodi malenog, nimalo čudnog dječaka.

Topla priča, jednostavna radnja, nenametljivo poučna, elegantno protkana važnim ekološkim porukama, osvaja nas u trenu. Originalne ilustracije plijene našu pažnju, a svaka nam stranica već na prvi pogled tonovima toplih, prirodnih boja odaje raspoloženje likova, doba dana i mjesta kojima radnja putuje...zemljana boja šumskog tla, zlatnožuta jutra, sivoplava tišina noći, boja samoće, straha, radosti i tuge, sve to izvire sa stranica ove slikovnice i prelijeva se preko njezinih rubova. Poslušajte je očima, prstima i srcem. Ugrijat će vam dušu. Pustite je da izađe iz svojih korica, jer stvorena je za to - da bude slobodna. Šumeka možeš prelistati ovdje.

 

Čudak Šumek (Naklada Nika) 

 

Slikovnica Što sve Ana zna… Očuvanje prirode (Simeon Marinković, Dušan Pavić)

Na stranicama ove slikovnice dijete otkriva različite načine na koje je moguće očuvati prirodu. Ova serija slikovnica namijenjena je najmlađim čitateljima.

 

 Što sve Ana zna... (Naklada Nika)

 

Mrav Matko, matematička vježbenica za mudre glavice, 5+ (Natalija Hranjec Ecimović, Mirela Ivanković Bielen)

Matematika je svuda oko nas. Ona nije samo suhoparno računanje, ona je puno više od toga. Može biti vrlo zabavna, ako je upoznajemo na pravi način. Ova vježbenica nudi nam upravo to - pravi pristup znanosti.

Vježbenice su zamišljene kao zanimljiva putovanja radoznalog putnika, malog mrava Matka, koji se kreće kroz vrijeme i prostor - izmjenjuju se godišnja doba, dan i noć, sunce i kiša, prijevozna sredstva, seoski i gradski krajolici... Matka možeš prelistati ovdje.

 

Mrav Matko (Naklada Nika) 

 

Kako sudjelovati u darivanju?

Trebaš nacrtati i uz pomoć svojih roditelja poslati nam crtež s temom ''Jesen je stigla u moj grad''. Skenirani ili fotografirani crtež možeš poslati na mail behija.salkic@bioteka.hr ili poštom na adresu: Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, Okićka 7, 10 000 Zagreb s naznakom – za darivanje.

Uz to, roditelji, ukoliko već niste lajkajte Bioteka.hr i Nakladu Nika na Facebooku!

Svoje uratke možete nam slati do 25. listopada, a dobitnike ćemo objaviti u ponedjeljak 4. studenog 2013.

Tri crteža koja nas najviše osvoje darujemo slikovnicama, a sve pristigle ćemo objaviti na stranicama Biologija.com.hr i Bioteka.hr.

 

O Nakladi Nika

Nika je izdavač knjiga za djecu i roditelje. Kroz svoja izdanja potiču roditelje da djeci više čitaju i da se s njima više i kvalitetnije druže. Uz pomoć knjiga žele na zabavan i prihvatljiv način pomoći roditeljima u odgoju kroz igru i zabavu. Svojim čitateljima žele omogućiti kvalitetan izbor važnih informacija, ugodnog štiva i maštovite zabave, za sve životne situacije i na najjednostavniji mogući način. Želja Naklade Nika je održavati dugoročne odnose sa svojim čitateljima i njihovim obiteljima u kojima će prepoznavati njihove svakodnevne potrebe.

Izdanja Naklade Nika potraži na www.nakladanika.hr.

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -
Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
17.9.2020. - Bioteka otvorila upise u novu sezonu STEM radionica!
08.10.2019. - Odabrano je 20 škola za sudjelovanje u projektu LORA!
17.9.2019. - Produljen je rok za prijavu škola za projekt LORA!
08.9.2019. - Poziv osnovnim školama za sudjelovanje u inventivnom projektu za obrazovanje
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.