"Bioteka u pokretu" na prvom Eko Limach Festu!
Autor Bioteka.hr 09.9.2015. ( 981 pročitano ) Članci istog autora

foto: paprika.hrPodizanje ekološke svijesti kroz učenje, stvaralaštvo i igru svrha je Eko Limach Festa, prvog dječjeg eko festivala na otvorenom. U Hrvatskoj je svijest o temi ekologije na poprilično niskim granama, možda je upravo ovakav projekt idealan da se neke stvari počnu mijenjati s novim generacijama, a dokazano je da je učenje od malih nogu najučinkovitije ulaganje u zajednicu u kojoj živimo, što je neprocjenjivo.


U svijetu postoje mnogobrojne manifestacije dječjih festivala pa je napokon došlo vrijeme i da Zagreb kao hrvatska i europska metropola dobije Eko Limach Fest, prvi pravi dječji eko festival na otvorenom koji će se održati u nedjelju, 20. rujna 2015. od 10 do 19 sati u zagrebačkom Parku Maksimir u blizini Velike pozornice.

Uz mnogobrojne manifestacije u gradu dužni smo posvetiti i jedan vikend ekologiji i djeci od 3 do 12 godina koja će kroz igru, sport, glazbu i razne kreativne radionice zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjelovati u stvaranju programa, a pri tome će se educirati i zabaviti.

Osnovna misija Eko Limach Festa je odgojiti ekološki osviještenu djecu koja se odgovorno ponašaju prema prirodi, usvajanje znanja, stavova, vještina, spoznaje da je čovjek dio prirode i da trebamo zajedno djelovati kao odgovorna zajednica, te ih u što većem broju potaknuti na zdrav i aktivan život. Festival ima i svoju maskotu, vjevericu Elf.
foto: paprika.hr
Ovim događajem želimo skrenuti pozornost djece i roditelja na važnost zdravih prehrambenih navika i  bavljenja sportskim aktivnostima. Misija festivala  je promicanje aktivnog života djece, njihovog zdravlja, kao i ulaganje u njihovu snagu, odnosno snagu društva.

Festival je i humanitarnog karaktera, u suradnji s Portalom dobrote, s ciljem da niti jedno dijete ne bude gladno! Uz to pozivamo sve posjetitelje da doniraju školski pribor djeci koja nemaju mogućnost kupiti isti, ističu organizatori Eko Limach Festa.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a učenje o ekologiji kroz igru i zabavu dostupno svim zainteresiranima.

U Hrvatskoj je svijest o temi ekologije još uvijek na poprilično niskim granama, i možda je upravo ovakav projekt idealan da se neke stvari počinju mijenjati s novim generacijama. Jer mala djeca kojima je mozak još u razvoju najbolje upijaju poruke svoje okoline. Ulaganje u zajednicu u kojoj živimo je nešto neprocjenjivo, a na kraju krajeva obrazovanje je najjače oružje koje se može iskoristiti da bi se promijenio svijet, osnovna je poruka Eko Limach Festa.

Više informacija na:           

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -
Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
17.9.2020. - Bioteka otvorila upise u novu sezonu STEM radionica!
08.10.2019. - Odabrano je 20 škola za sudjelovanje u projektu LORA!
17.9.2019. - Produljen je rok za prijavu škola za projekt LORA!
08.9.2019. - Poziv osnovnim školama za sudjelovanje u inventivnom projektu za obrazovanje
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.