Otključavamo tajne živog svijeta u Općini Gola!
Autor Petra Peleš 05.10.2017. ( 799 pročitano ) Članci istog autora

Otkljucajmo tajne zivog svijeta

Bioteka je ponovno u pokretu! Popularni projekt „Otključajmo tajne živog svijeta!” prenosimo u Prekodravlje i stižemo u Golu! Imate li kod kuće malog avanturista, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga prirode s nama!21. listopada u 11:00 sati osnovnoškolci Općine Gola starosti između 7 i 13 godina imaju priliku otkriti koja se sve to živa čudesa kriju u njihovom lokalnom području! Ovaj zanimljiv istraživačko-terenski program radionica, između ostalog, obuhvaća izradu lovki za kukce, određivanje vrsta kralješnjaka, prljanje ruku, rasprave o biološkoj raznolikosti, kao i susret s uzorcima životinjskih preparata raznih vrsta. Uz to, nakon botaničke radionice djeca će na interaktivan i zabavan način upoznati zavičajne biljne vrste i njihovu važnost.

Kroz zabavne igre, pričanje priča i kreativne “uradi sam” aktivnosti vježbat ćemo strpljivost i vještinu opažanja, ali poticati i znatiželju! Jednodnevna radionica “Otključajmo tajne živog svijeta!” održat će se u subotu 21. listopada dok ćemo dan prije, u petak 20. listopada, posjetiti Osnovnu školu Gola i tamo održati znanstvenu radionicu na kojoj ćemo omogućiti djeci da postanu pravi znanstvenici na jedan dan.

Radionica je besplatna, a vode ju stručni edukatori iz udruge Bioteka. Broj sudionika ograničen je na 20 kako bismo omogućili rad u malim timovima i individualno ophođenje s djecom. Zbog uzrasta sudionika, predviđeno trajanje radionice je 2 sata u što su uključeni povremeni odmori i osvježenje za polaznike.

Prijaviti se možete do ponedjeljka 16 . listopada 2017. godine na e-mail adresu petra.peles@bioteka.hr ili br. tel. 091/1922448 (u prijavama navesti ime i prezime te starost djeteta i kontakt roditelja).

Naziv radionice: Otključajmo tajne živog svijeta!

Mjesto odvijanja: park ispred OŠ Gola (Trg kardinala Alojzija Stepinca 4a)

Termin odvijanja: 21. listopada 2017., 11:00 h – 13:00 h

Dobna skupina: 7 – 13 godina

Cijena: besplatno

Prijava: petra.peles@bioteka.hr ili tel. 091/1922448

Napomene

Zbog “uradi sam” tipa aktivnosti preporučujemo staru odjeću i čvrstu, zatvorenu obuću, a budući da se radi o boravku na otvorenom, uz mogućnost kiše, vjetra i/ili hladnoće, prikladnu opremu (kabanica, vjetrovka, topla jakna, kapa).

Opcina Gola Radionica će se održati uz financijsku podršku Općine Gola.

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -
Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
17.9.2020. - Bioteka otvorila upise u novu sezonu STEM radionica!
08.10.2019. - Odabrano je 20 škola za sudjelovanje u projektu LORA!
17.9.2019. - Produljen je rok za prijavu škola za projekt LORA!
08.9.2019. - Poziv osnovnim školama za sudjelovanje u inventivnom projektu za obrazovanje
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.