Zapo─Źeo projekt "PANDA 2 - projektna nastava za darovitu djecu"
Autor Jelena Liki─ç 01.11.2017. ( 51 pro─Źitano ) ─îlanci istog autora

Logo projekta PANDA (foto: Bioteka)PANDA – projektna nastava za darovitu djecu inovativni je projekt edukativnog karaktera kojime, u sinergiji partnera iz razli─Źitih sektora, provodimo aktivnosti i suvremene metode rada s darovitom djecom,  polaznicima 1. – 4. razreda osnovne škole.PANDA 2, kako mu samo ime govori, predstavlja nastavak prošlogodišnjeg projekta i svojevrstan 2. razred programa PANDA, budu─çi da se radi o iznimno uspješnoj suradnji triju društvenih sektora (javni, privatni, civilni) kao odgovora na specifi─Źne potrebe darovite djece.

Projekt predstavlja kombinaciju najbolje prakse ste─Źene prošlogodišnjim radom na provo─Ĺenju PANDA edukacije, zatim višegodišnjim radom novih uklju─Źenih partnera te novih znanstvenih i stru─Źnih spoznaja u metodici rada s darovitom djecom.

Projekt PANDA (foto: Bioteka)

Projekt se i ove godine metodološki oslanja na istra┼żiva─Źku i projektnu nastavu, koja obuhva─ça aktualne teme i izazove svijeta u kojemu ┼żivimo. Kako daroviti u─Źenici ─Źesto pokazuju osobine zrelih i neovisnih istra┼żiva─Źa u podru─Źju izra┼żenih interesa i talenata, to projektnu nastavu ─Źini vrlo prikladnim izborom za njih iz niza razloga: imaju široke temelje znanja, brzo usvajaju nove informacije i vještine, istra┼żuju dublju strukturu problema i skloni su konceptualnom u─Źenju od najranije dobi.

Kroz projektnu nastavu polaznici u─Źe pa┼żljivo birati strategije koje im omogu─çavaju rješavanje problema, rade tempom koji im odgovara i timski rade s vršnjacima koji imaju sli─Źne sposobnosti i poglede na rješenje zadanog problema. 

Naši „pandaši“ tako u─Źe kako rješavati probleme, prikupljati i interpretirati podatke, prakti─Źno ih iskoristiti te razvijati logi─Źko i analiti─Źko promišljanje. Sve ovo odvija se tijekom 11 mjeseci projektnih aktivnostiu okviru sljede─çih tema: hrana, poljoprivreda i zdravlje, mikrobiologija, geologija, geofizika i klimatologija, ponašanje, zaštita i dobrobit ┼żivotinja te znanstvena pismenost i samostalan znanstveno-istra┼żiva─Źki rad (koji je podijeljen na znanstvenu komunikaciju i osmišljavanje, provedbu i prezentiranje vlastitog istra┼żivanja ili projekta).

Projektnu nastavu upotpunit ─çe i suradnja s volonterima i partnerima. Partneri projekta su zagreba─Źke osnovne škole Dragutina Tadijanovi─ça i Grigora Viteza te Udruga Vjetar u le─Ĺa, dok su volonteri i suradnici predstavnici sljede─çih institucija i udruga: Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, Udruge ProGEO-Hrvatska i Udruge BIOM.  Volonteri, osim rada i suradnje s djecom, imaju priliku polaziti i edukaciju vezanu za pristup i rad s darovitom djecom, a edukaciju ─çemo provesti i s roditeljima korisnika projekta za koje ─çe biti organizirana posebna predavanja na kojima ─çemo upoznati posebitosti darovite djece i pedagoške metode koje mogu pomo─çi pri odgoju darovite djece.

Projekt je sufinanciran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a odvija se u razdoblju od 1. listopada 2017. do 31. kolovoza 2018. godine.

 

 mali_rgb (1)

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti korisnica je financijske podrške

Nacionalne  zaklade u podru─Źju  izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u  školskoj godini 2017./2018.


Objavu ovog ─Źlanka omogu─çila je financijska podrška Nacionalne zaklade  za razvoj civilnoga društva. Sadr┼żaj ovog ─Źlanka isklju─Źiva je odgovornost  autorice i nu┼żno ne izra┼żava stajalište Nacionalne zaklade.

 

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -
Prethodni ─Źlanak Sljede─çi ─Źlanak Stranica pripremna za print Po┼íalji ─Źlanak prijatelju Napravi pdf od ─Źlanka


Ostali ─Źlanci
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!
01.11.2017. - Zapo─Źeo projekt "PANDA 2 - projektna nastava za darovitu djecu"
10.10.2017. - Udruga Bioteka zapošljava!
06.10.2017. - Otklju─Źavamo tajne ┼żivog svijeta u Sv. Martinu na Muri!
05.10.2017. - Otklju─Źavamo tajne ┼żivog svijeta u Op─çini Gola!

Komentari su vlasni┼ítvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadr┼żaj u komentarima.
´╗┐´╗┐´╗┐
Poveznice

Registracija
Korisni─Źko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tra┼żilica