Klimatski pregovori
Autor Vedrana Pi┼ítelek 21.11.2013. ( 1329 pro─Źitano ) ─îlanci istog autora

Zemlja ( Foto: FreeDigitalPhotos)

U Varšavi se odvijaju pregovori kojima je cilj svjetski klimatski sporazum. Koji su ciljevi i rokovi, pro─Źitajte u nastavku.Dugoro─Źni je cilj zadr┼żati prosje─Źni porast temperature ispod 2°C (u daljnjem tekstu 'dugoro─Źni cilj'). Va┼żno je posti─çi dogovor do 2015. godine kako bi se što ranije po─Źelo djelovati. Zna─Źajno smanjenje ispuštanja štetnih plinova u atmosferu prije 2020. godine uvelike bi pomoglo ostvarenju dugoro─Źnog cilja. Što se kasnije donese odluka, to ─çe biti te┼że dovoljno smanjiti one─Źiš─çenje.

Jedna od mogu─çnosti koju znanstvenici razmatraju (osobito ako odluka bude kasnila) jest uklanjanje CO2 iz atmosfere. To bi se moglo posti─çi tehnologijom za dobivanje energije iz biomase u kombinaciji sa sustavom skladištenja ugljika. No, taj sustav još nije spreman za širu uporabu pa ─çe zasad ostati samo mogu─çnost.

Trenutno je najva┼żnije što prije posti─çi dogovor i po─Źeti sustavno smanjivati koli─Źinu štetnih plinova u atmosferi, a tome svi mo┼żemo pridonijeti korištenjem proizvoda koji nisu štetni za okoliš. Znate li koji su to?

Izvor: esciencenews.com

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -

Stranica pripremna za print Po┼íalji ─Źlanak prijatelju Napravi pdf od ─Źlanka Prethodni ─Źlanak Sljede─çi ─Źlanak
Komentari su vlasni┼ítvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadr┼żaj u komentarima.
´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐´╗┐

Tra┼żilica