Predstavljamo ekološku slikovnicu ''Tigiji u kraljevstvu Tamne magle''
Autor Behija Salkić 26.3.2014. ( 3558 pročitano ) Članci istog autora

''Tigiji u kraljevstvu Tamne magle''Hrvatska autorica Nikolina Bošnjak poznata je po tome što je izdala već dvije ekološke slikovnice: ''Tigiji i spletka duha Pohlepića'' te ''Tigiji i uvrijeđena biljka Anuk''. Nedavno je izašla i nova slikovnica pod nazivom ''Tigiji u kraljevstvu Tamne magle'', a više o slikovnici i Tigijima pročitaj u nastavku. 

 

Tko su Tigiji?

Tigiji su čovječuljci koji žive na idiličnom bogatom planetu Tiga. Na planetu Tiga u svakoj pojedinoj priči, pleme Tigija suočeva se sa nekim problemom koji ugrožava njihov planet. Tigiji traže rješenje i pitaju se - kako spasiti svoj svijet? Kroz savladavanje izazova, primjerice put u njima sasvim nepoznato i neprijateljsko kraljevstvo Tamne magle, postaju hrabriji, ali grade i zajedništvo. Uz malo čarolije, saznat će važne stvari i shvatiti što moraju napraviti za planet Tigu, ali i sva bića koja na njoj žive.

 Tigiji u kraljevstvu Tamne magle

 

Što se događa s Tigijima u kraljevstvu Tamne magle?

Svemirska vještica izdaje naredbu slugama da ukradu kristale putem kojih planet Tiga dobiva energiju. Kristali su joj potrebni zato što su resursi njenog kraljevstva iscrpljeni i nema dovoljno energije za ostvarenje planova. Tigiji pomoću prijatelja Spukija i Spokija kreću na put u kraljevstvo Tamne magle, kako bi vratili kristale i ravnotežu na planet Tigu.

 

Kako do Tigija?

Slikovnica će biti predstavljena 10.04.2014. na Festivalu znanosti od 10-11 i 11- 12 sati. Osim toga, knjiga se može nabaviti kod izdavača Udruga ViGea, putem maila - vigea@email.t-com.hr (link na narudžbenicuili u Superknjižari.

I da, Tigije možeš pratiti na Facebooku na ovom linku.

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -

Tagovi: Tigiji  
Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka Prethodni članak Sljedeći članak
Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.


Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.