Cool radionice Znanstvenog piknika
Autor Bioteka.hr 06.9.2013. ( 2016 pročitano ) Članci istog autora

Robonov - robot koji pleše (foto: Znanstveni piknik)Izradi čudnovatog robota ili svoj vlastiti model dinosaura. Otkrij imaš li šanse postati članom posade svemirskog broda ili se poigraj s Robonovom, robotom koji pleše! Ovo je tek kap u moru uzbudljivih radionica koje vam je pripremila ekipa Znanstvenog piknika koji se u nedjelju, 15. rujna već drugu godinu održava u zagrebačkom parku Boćarskog doma.Od 10 do 20 sati na otvorenoj lokaciji bit će smješteno preko 20 punktova na kojima će više od 40 sudionika iz Hrvatske i svijeta svojim nastupima biti dio bogatog i inspirativnog programa koji na zabavno-interaktivan način, objedinjuje kemiju, fiziku, matematiku, biologiju, geologiju, psihologiju i druge znanstvene discipline. Znanost u formi piknika savršena je forma koja pogađa pravu srž sadržaja – druženje i zabavu, a ove godine organizatori su, pored ostalog programa pripremili zaista široku lepezu interaktivnih radionica za sve uzraste - od 3 do 93 godine.

Znanstveni piknik idealna je prilika za tebe, tvoje prijatelje i roditelje, da na jedan dan otkrijete zabavnu stranu znanosti i budete dio prave znanstvene čarolije! Ponesite svoje najdraže grickalice, spalite ih na Znanstvenom pikniku i izračunajte njihovu kalorijsku vrijednost. Budite dio testiranja kandidata za zapošljavanje za radna mjesta na međuzvjezdanomRadionice na Pikniku (foto: Znanstveni piknik) svemirskom brodu. Surfajte na vlastitim moždanim valovima. Poigrajte se s Robonovom, robotom koji pleše.

Saznajte kako radi Van de Graafov generator, napravite bateriju od krumpira ili pravi mali grad svjetlosti. Crtajte po mlijeku, stvorite dugu u epruveti i natjerajte špagete da plešu. Napravite vulkan, lava lampu ili svog ljigavca. U Baltazargradu izgradite i zasadite svoju vjetrenjaču, sudjelujte u izradi pravog malog uspješnog hranidbenog lanca na livadi parka ili krenite na glazbeno putovanje svijetom koje će vam pokazati načine na koji se glazba stvara uz pomoć – ustiju i ruku!

Većina radionica otvorenog je tipa, no za neke od njih potrebno je prijaviti se unaprijed putem online obrasca koji je otvoren do 13.rujna. Stoga, požuri s prijavom jer je interes velik, a broj mjesta ograničen. Na radionicama zatvorenog tipa od online CSI istražitelja naučit ćeš kako se zaštititi na internetu, a to je ujedno i prva radionica koja će imati dio za roditelje i posebno za klince.

Moći ćeš se vratiti u prošlost kako bi stvorio vlastiti model dinosaura ili fosila. Za ljubitelje SF-a tu su čak dvije radionice koje otvaraju vrata u svijet robotike odgovarajući na pitanja - što je robot, kako radi te kako ga naučiti da radi točno ono što mi želimo? Moći ćeš složiti bateriju iz voća, igrati se Indiane Jonesa i naučiti kako dešifrirati tajno pismo ili saznati zašto je kristal izvana simetričan i kako izgleda iznutra.

Park Boćarskog doma u nedjelju, 15. rujna bit će mjesto događanja pregršt šarenih, zabavnih, intrigantnih pokusa, nevjerojatnih činjenica, fantastičnih izložaka, predstava i radionica. Na tebi je samo da izabereš nešto iz bogatog programa i postaneš dio najzabavnijeg piknika ove jeseni!

Ulaz je besplatan! Smile

Ocjena: 7.00 (1 glas) - Ocijeni vijest -
Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
17.9.2020. - Bioteka otvorila upise u novu sezonu STEM radionica!
08.10.2019. - Odabrano je 20 škola za sudjelovanje u projektu LORA!
17.9.2019. - Produljen je rok za prijavu škola za projekt LORA!
08.9.2019. - Poziv osnovnim školama za sudjelovanje u inventivnom projektu za obrazovanje
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.