Otključavamo tajne živog svijeta u Koprivnici!
Autor Matea Jarak 19.9.2016. ( 813 pročitano ) Članci istog autora

Ključ za život (foto: Bioteka)Bioteka je ponovno u pokretu! Popularni projekt „Ključ za život" prenosimo u podravske krajeve i stižemo u Koprivnicu! Imate li kod kuće malog avanturista, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga prirode s nama!Provođenje vremena na otvorenom, osim što je zabavno, donosi niz fizičkih i emocionalnih dobrobiti koje su odavno dobro poznate. Naša udruga vodi se ovim principima već dugi niz godina te za djecu diljem Hrvatske priprema i provodi projekte u sklopu programa „Bioteka u pokretu!" U listopadu koprivnički osnovnoškolci između 7 i 13 godina imaju priliku otkriti koja se sve to živa čudesa kriju u njihovom lokalnom području!

Ovaj zanimljiv istraživačko-terenski program radionica, između ostalog, obuhvaća izradu lovki za kukce, određivanje vrsta kralješnjaka, prljanje ruku, rasprave o biološkoj raznolikosti koprivničkog kraja, kao i susret s uzorcima životinjskih kostura raznih vrsta. Uz to, nakon botaničke radionice djeca će na interaktivan i zabavan način upoznati zavičajne biljne vrste i njihovu važnost. Jesmo li vas uspjeli nagovoriti? Nismo? Onda trebamo dodati kako će djeca tražiti skriveno blago, nositi ekološki otisak na svojim nogama, a (ako bude bilo terenske sreće) upoznati i neke „prave" životinje.

Ključ za život (foto: Bioteka)

Promatrat ćemo ptice, proučavati biljke, otkrivati životinjske tragove... Ima li boljeg načina za učenje o zadivljujućoj raznolikosti svijeta oko sebe i važnosti očuvanja prirode od istraživanja pod vedrim nebom? Nemojte se čuditi ako vam se doma vrati mali istraživač čija se nova omiljena igra zove "Uhvati me ako možeš", a vi naivno pomislite da se radi o običnoj igri lovice. A onda vam malac objasni da se radi o hranidbenom lancu. Ili ga uhvatite kako skuplja papir za recikliranje jer ne želi imati ekološki otisak velik poput dinosaurovog stopala! Kroz zabavne igre, pričanje priča i kreativne "uradi sam" aktivnosti vježbat ćemo strpljivost i vještinu opažanja, ali poticati i znatiželju!

Jednodnevna radionica "Ključ za život" održat će se u dva termina, 8. i 9. listopada 2016. u Koprivnici. Radionice su besplatne, a vode ih stručni edukatori iz udruge Bioteka. Broj sudionika jedne radionice ograničen je na 25 kako bismo omogućili rad u malim timovima i individualno ophođenje s djecom.

Prijaviti se možete do petka 7. listopada 2016. u 16 h. Vidimo se!

Biotekin edukacijski tim

Pogledajte kako nam je bilo u Zadru!

Naziv radionice: Ključ za život

Mjesto odvijanja: Gradski park u Koprivnici

Termini odvijanja:

PRVA SKUPINA DJECE: 8. listopada 2016., 15:00 h - 18:00 h

DRUGA SKUPINA DJECE: 9. listopada 2016., 15:00 h - 18:00 h

Dobna skupina: 7 - 13 godina

Cijena: besplatno

Prijava putem e-maila: matea.jarak@bioteka.hr

Alternativno, možete se prijaviti i na službeni telefon udruge: 095/2911-984

U SLUČAJU LOŠEG VREMENA RADIONICE ĆE SE SVEJEDNO ODRŽATI Zbog "uradi sam" tipa aktivnosti preporučujemo staru odjeću i čvrstu, zatvorenu obuću, a budući da se radi o boravku na otvorenom, uz mogućnost kiše, vjetra i/ili hladnoće, prikladnu opremu (kabanica, vjetrovka, topla jakna, kapa) Zbog uzrasta sudionika predviđene su kraće pauze tijekom trosatne radionice. Molimo, stoga, roditelje da djeci pripreme užinu i piće za odmor u pauzama.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Koprivnice.

Logo Grada Koprivnice (foto: Grad Koprivnica)

Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Udruge Bioteka i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Koprivnice.

Ocjena: 10.00 (1 glas) - Ocijeni vijest -
Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
17.9.2020. - Bioteka otvorila upise u novu sezonu STEM radionica!
08.10.2019. - Odabrano je 20 škola za sudjelovanje u projektu LORA!
17.9.2019. - Produljen je rok za prijavu škola za projekt LORA!
08.9.2019. - Poziv osnovnim školama za sudjelovanje u inventivnom projektu za obrazovanje
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.