"Bioteka u pokretu" i tijekom ljeta!
Autor Kristina Duvnjak 07.6.2013. ( 2886 pročitano ) Članci istog autora

Letak

Dragi naši mali i veliki čitatelji, “Bioteka u pokretu” nastavlja svoj ciklus znanstvenih radionica za osnovnoškolsku djecu i tijekom ljeta.

Pročitajte gdje smo i trk do nas na radionice!S dolaskom ljepšeg vremena, naše radionice selimo na otvorene prostore zagrebačkih gradskih parkova Bundek i Jarun. Dođite vikendom u park, potražite nas i dopustite vašem osnovnoškolcu da ga očara svijet biljaka, životinja, molekula, čovjeka, a mi ćemo se potruditi pokazati im kako je priroda zabavna, zanimljiva i poučna.

Što se krije ispod? (Foto: Bioteka)

Radionice na Bundeku (Jarunu) odvijaju se svakih sat vremena (od 10h -18h) subotom i nedjeljom, traju oko 45 minuta, a njihova cijena iznosi 35kn po djetetu.


Ukoliko želite na naše radionice tijekom tjedna, možete se prijaviti (pogledajte na kraju članka; osoba za kontakt) putem maila ili telefona. Zajedno sa svojim osnovnoškolcem, izaberite radionice, prijavite ga i kad skupimo dovoljan broj djece javljamo vam vrijeme i mjesto održavanja radionice. Popis radionica koje možete izabrati:


NAZIV RADIONICE


OPIS RADIONICE

 CIJENA

 TRAJANJE

"Probudite  svoja osjetila!"

Bile one smeđe, zelene ili plave, tvoje oči nekad   stvarno zakažu, a još i imaju i slijepu pjegu. Koliko  ti  dobro "rade" sluh, njuh i dodir? Kako uz pomoć  crnog  i bijelog papira vidjeti boje i zašto čokoladu  trebaš  jesti vrhom jezika saznaj na našoj radionici o  osjetilima.


 40kn

1h

"Ja, doktor!"

Doktori nose bijele kute i onu neku čudnu spravu  oko  vrata koja se zove stetoskop. Kako ga  napraviti i  čemu on služi? Saznaj kako je biti  doktor na jedan  dan! I da, pokusom saznajemo  koliko su ti velika  pluća.


 50kn

1,5h

"Skriveni šećeri“

Znanost je super, šećeri su super. Znanstvena  radionica o šećerima mora da je super na kvadrat!  Od toliko slatkog sigurno će ti poteći sline, a njih  ćemo iskoristiti u jednom vrlo slinavom pokusu o  kojem ti zasad nećemo ništa otkriti.


 60kn

1,5h

"U potrazi za  vitaminskom  bombom"

Aaaaaaapcihaaaaaaa! Prehlađen si i dobro bi ti  došao vitamin C? Možemo ti pomoći! Saznaj ima li  više vitamina C u brokuli ili u limunu, te kako slavni  C pomaže. Kad na kraju sam osmisliš i pripremiš  vitaminsko piće, u ustima će ti eksplodirati  vitaminska bomba!


 60kn

1,5h

"Slasna DNA"

Želimo li vidjeti kako izgleda DNK, trebat će nam  nešto što sadrži DNA. To uopće nije problem jer  sva  živa bića sadrže DNK. Možda ste se već  razveselili, ali ne, ne možete dovesti svog mlađeg  brata ili kućnog mačora Mikija da radimo pokuse na  njemu! Postoje i prikladniji izvori DNK...


 45kn

1h

 "Ne mogu živjeti bez tebe"

Što je to simbioza i kakve veze ima romantika s bakterijama iz naših crijeva, lišajevima s drveća i buhama koje skaču po tvom kućnom ljubimcu možeš saznati ako dođeš na ovu radionicu!


 50kn

1,5h

"A kad si ti nastao?"

Praživotinja je dinosaur…neeeeee, praživotinja je papučica. Neee..sve mi se pomiješalo. Tko je bio prije? Koji je pravi redoslijed?


 45kn

1h

„Kad kvasci imaju gozbu“

Kvasci su uvijek radišni, ali najviše znaju i vole tulumariti. Ne preostaje nam ništa drugo nego pridružiti im se i vidjeti kako to izgleda!


 50kn

1h

„Leti, leti daleko“

Zamisli da si sjemenka suncokreta koja želi što prije postati prekrasna biljka. Kako najbrže do plodnog tla? Koje prijevozno sredstvo izabrati?


 40kn

1h

„Skrivene boje lišća“

Jesu li listovi zaiste te boje koju vidimo? Otkrit ćemo ti tajnu. Postoje i skrivene boje lišća koje možeš vidjeti samo na ovoj radionici!


 40kn

1h

„Nevidljivi svijet voda“

Imamo mikrosvijet i treba nam mikroskop. Jesi li spreman za špijuniranje, pardon, mikroskopiranje?


 50kn

1,5h

„Ekipa za 3R“

Renoviranje, recikliranje, reduciranje, režiranje, rekombiniranje….nije tako teško kako zvuči. Što misliš koje od navednih riječi imaju veze s ovom radionicom? Dođi i saznaj kako uz 3R pomoći našem planetu!


 50kn

1,5h

„I ja imam svoj ekološki otisak!“

Otisak prsta - imam. Ali,  mama, imam li ja i ekološki otisak? Ako mama ne zna, dođi pitati nas!


 40kn

1h

„Fosilitarij dr. Amonita!“

Kako izgleda "Fosilitarij dr. Amonita" kod kojeg se kriju fosilni ostaci mnogih neobičnih životinja poput trilobita, amonita, čak i pravih pravcatih dinosaura? Koliko je veliko stopalo Apatosaura? Kako izgledaju fosilni ostaci dinosaurovih zuba?
Kako nastaju fosili?


 50kn

1,5h

"Bioteka u pokretu!" - pozovite nas!

Također, ovim putem naglašavamo da je naša “Bioteka u pokretu” diljem Lijepe naše te je otvorena za suradnju sa svima koji bi htjeli doživjeti naše radionice! Samo nas pozovite i dolazimo u knjižnice, muzeje, škole itd. Također, dolazimo i na rođendan Vašeg osnovnoškolca ili ako mu samo treba uljepšati "običan" dan.

Ako još niste, saznajte koliko naše biološke radionice mogu biti  zabavne, zanimljive i poučne i provjerite možemo li vas pretvoriti u pravog znanstvenika, barem na jedan dan


Osoba za kontakt:

Kristina Duvnjak, prof. biologije,

koordinatorica programa radionica za djecu i mlade

E-mail: kristina.duvnjak@biologija.com.hr 

Tel: 098/ 9378- 955

Radionice vodi Kristina Duvnjak, prof. biologije i koordinatorica programa radionica za djecu sa Behijom Salkić, mag.biol.exp., izvršnom urednicom portala Biologija.com.hr.

 

 

Ocjena: 5.00 (1 glas) - Ocijeni vijest -
Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
17.9.2020. - Bioteka otvorila upise u novu sezonu STEM radionica!
08.10.2019. - Odabrano je 20 škola za sudjelovanje u projektu LORA!
17.9.2019. - Produljen je rok za prijavu škola za projekt LORA!
08.9.2019. - Poziv osnovnim školama za sudjelovanje u inventivnom projektu za obrazovanje
31.8.2018. - Uspješno dovršen 2. razred PANDA edukacije!

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.