Splićani istraživali morsku obalu!
Autor Kristina Duvnjak 21.11.2016. ( 305 pročitano ) Članci istog autora

Radionice udruge Bioteka (foto: Udruga Bioteka)Udruga Bioteka posjetila je i Grad Split u okviru projekta “Ključ za život- morska priča u Splitu” te održala besplatne radionice za zainteresirane osnovnoškolce! Kako nam je bilo, pročitajte u nastavku.Biotekine morske radionice izazivaju veliki interes djece, tako da smo ubrzo nakon objave da stižemo u Split popunili sva mjesta za radionice, a gacati po morskom plićaju Splićanima nije problem ni u listopadu.


Kao što već znate, glavni cilj projekta „Ključ za život – morska priča“ je omogućiti osnovnoškolskoj djeci učenje o bioraznolikosti vrsta lokalnog područja (s naglaskom na priobalni i obalni pojas) te podići svijest djece o važnosti zaštite prirode i okoliša kroz učenje u prirodi. Tako su se djeca upoznala s najčešćim vrstama morskog plićaka: s različitim vrstama puževa, rakova, školjkaša, bodljikaša, algi i biljaka. Prilikom  upoznavanja s navedenim organizmima i njihovim prilagodbama poticali smo djecu na ekološke izbore i upotrebu prirodnih resursa na održivi način (smanjenje ekološkog otiska na lokalnoj i globalnoj razini) te smo se, među ostalim, bavili i aktualnim problemom mikroplastike u moru. Kroz aktivno sudjelovanje (ulov životinja, promatranje, određivanja vrsta i proučavanjem njihovih prilagodbi) poticali smo djecu na učenje, istraživanje, kritičko razmišljanje, timski rad te smo doprinjeti nastavi prirode kroz učenje na otvorenom, a s time i povećali kvalitetu izvaninstitucionalnog obrazovanja.


Kako se djeci svidjela radionica saznali smo kroz evaluacijske listiće koji su ispunili sudionici. Sudionici su ocjenama od 1 do 5 (N=20) iskazivali stav o tvrdnjama naborojanima od slova A do G. Iz prikaza izdvajamo da je 90 % sudionika radionicu ocjenilu zanimljivom te da ih 95 % želi pohađati još ovakvih radionica na otvorenom.  U potpunosti se slažemo s našim polazinicima!

 

Graf

A- Radionica mi je bila zanimljiva

B- Voditelji jasno i razumljivo objašnjavaju pojmove u radionici

C- Atmosfera na radionici je radna, ali zabavna i opuštena

D- Smatram da sam puno naučio/la.

E- Učenje u prirodi mi je draže od učenja u učionici

F- Ako mi nešto nije jasno, osjećam se slobodnim/om pitati nejasnoće

G- Želim pohađati još ovakvih radionica na otvorenom

 

Radionica projekta "Ključ za život - morska priča u Splitu"  provedena je 22. listopada 2016. u Splitu, u uvali Ježinac. Projekt je sufinanciran sredstvima grada Splita, zahvaljujemo na potpori!

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest -
Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
10.10.2017. - Udruga Bioteka zapošljava!
06.10.2017. - Otključavamo tajne živog svijeta u Sv. Martinu na Muri!
05.10.2017. - Otključavamo tajne živog svijeta u Općini Gola!
11.9.2017. - Dođite na besplatne STEM radionice!
10.8.2017. - Ljetni znanstveni kamp 2017. u Malom Lošinju

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.

Poveznice

Registracija
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti meNe sjećaš se lozinke?

Registriraj se!

Tražilica