Sandra Kolundžija 2012/5/23
Tagovi: pećinar   planinski  

Planinski pećinar (foto:tolweb.org)Skupina: sisavci

Način prehrane: biljojed

Duljina: 50 cm

Rasprostranjenost: Afrika, Bliski istok

Kao što im ime govori, planinski pećinari pretežno obitavaju u pukotinama stijena i litica. Ne vole hladnoću i kišu i ako im vrijeme nije po volji neće ni izaći iz svojih skrovišta. Kada je sunčano, pećinare se može vidjeti kako se griju na suncu. Budući da jako slabo podešavaju temperaturu tijela moraju se sunčati kako bi se zagrijali, poput gmazova.



Tagovi na: Google Technorati Flickr


Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.