RSS Feed
(1) 2 »
Tragovima šapa kroz Europu
Matea Jarak Objavljeno 17.2.2017. ( 2944 pročitano )

Mrki medvjed (commons.wikimedia.org)Nakon šetnje Afrikom i Azijom, došli smo do nama malo poznatijeg područja. U usporedbi s ostatkom svijeta, Europa je zapravo malena. Kao treći najnaseljeniji kontinent, reklo bi se da od siline ljudskih naselja Europa nema više prave divljine. No, bili bismo u krivu. Staništa u Europi su toliko raznolika: planine, arktička hladna polja, pustinje i šume, sve to skriva Europa. A toliko mnoštvo različitih staništa krije i mnoštvo živog svijeta. Krenite s nama u pustolovinu Europom i upoznajte neke od njezinih najpoznatijih stanovnika.

Ocjena: 10.00 (1 glas) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Tragovima šapa kroz Aziju
Matea Jarak Objavljeno 11.2.2017. ( 4280 pročitano )

Malajski tapir (commons.wikimedia)Azija je najveći kontinent na svijetu, na kojemu možemo pronaći raznolika staništa poput pustinja, visokih planina, monsunskih šuma i hladnih stepa. Nije čudo da u Aziji nalazimo brojne i raznolike životinje, među kojima su i neke od najčudnijih životinja koje smo ikada vidjeli. Pridružite nam se u šetnji tragovima šapa po Aziji!

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Tragovima šapa kroz Afriku
Matea Jarak Objavljeno 04.2.2017. ( 4785 pročitano )

Čudna lopta (foto: simple.wikipedia.org)Nakon što smo upoznali različita staništa i neke od najpoznatijih stanovnika kontinenata, vrijeme je da zavirimo malo dublje u pustinje, tropske šume, savane i planine te upoznamo najčudnovatije životinje koje tamo žive. U ovom nastavku pridružite nam se na putu kroz Afriku, tragovima šapa njenih čudesnih stanovnika.

Ocjena: 0.00 (0 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Vodeni svijet Sjeverne Amerike
Igor Ivanek Objavljeno 16.1.2013. ( 7346 pročitano )

Mississippi (Foto: NOAA)

Sjećate se, prošli puta smo obećali povesti vas u pustolovinu kroz rijeke, jezera i oceane Sjeverne Amerike, a mi naša obećanja uvijek održimo.

Ocjena: 10.00 (1 glas) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Upoznaj šume Sjeverne Amerike!
Igor Ivanek Objavljeno 02.1.2013. ( 8981 pročitano )

Šuma Sjeverne Amerike (Foto: Encyclopedia of Live)

Nadamo se da ste se odmorili te da ste spremni za putovanje kroz nepregledna prostranstva gustih šuma sjevernoameričkog kontinenta. Ako volite šume, ovo je pravo mjesto za vas! Cijeli kontinent je bogat svim vrstama šuma. Ima crnogoričnih, listopadnih, miješanih…

Ocjena: 8.00 (1 glas) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Sjeverna Amerika - prerije
Igor Ivanek Objavljeno 20.12.2012. ( 7478 pročitano )

Prerija (Foto: Wikimedia Commons)Vratili smo se! Nakon Azije, vrijeme je da nastavimo putovanje na mjesto koje je Cristofor Colombo svijetu otkrio prije nešto više od 500 godina. Naravno riječ je o Americi. Iako Colombo nije prvi stigao do prerija Sjeverne Amerike, mi smo odlučili krenuti od ovih nevjerojatnih travnjaka pa kuda stignemo! Ne brinite, ni kroz Ameriku vas neće pikati komarci, grickati pauci i napadati zmije. Sve što trebate je zavaliti se u naslonjače i naoružati maštom!  

 Krećemo u novu pustolovinu upravo – SADA!

Ocjena: 9.00 (2 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Monsunske šume Azije
Igor Ivanek Objavljeno 02.11.2012. ( 8603 pročitano )

Monsunske šume (Foto: Fllickr)Ugodno se smjestite u toplini svoje sobe i pustite mašti neka vas vodi jer krećemo u otkrivanje novih predjela i životinja koje tamo žive.

Ocjena: 6.00 (4 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Negostoljubiva Azija – stepe i pustinje
Igor Ivanek Objavljeno 25.10.2012. ( 10684 pročitano )

Dvogrbe deve u pustinji Gobi (foto: Wikimedia Commons)Ako ste odvažni i spremni za put u krajeve u kojima vladaju okrutni životni uvjeti, onda ste baš vi oni koje tražimo! Na sreću, debele jakne, kape i rukavice nisu vam potrebne, samo uključite maštu i putujemo!

Ocjena: 8.00 (4 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Europa
Jelena Likić Objavljeno 24.5.2012. ( 17914 pročitano )

Travnjak s pogledom na planine (foto: s dopuštenjem Wild Wonders of Europe)Na šestom kontinentu po veličini smjestilo se 50 zemalja. Od najveće Rusije do najmanjeg Vatikana tiskaju se redom zapadnjaci, istočnjaci, sjevernjaci i južnjaci i čini se da svojim pretežito građanskim načinom života ne ostavljaju mnogo prostora za onu stranu života koja nas ovdje ponajviše zanima – prirodnu, divlju i slobodnu. No to je samo na prvu loptu tako. Šutni predrasude i zaroni u prirodni svijet neukroćene Europe!

Ocjena: 10.00 (2 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
Afrika
Jelena Likić Objavljeno 24.5.2012. ( 27946 pročitano )

Afrička savana (foto: bw.uaf.edu)Kad pomisliš na ovaj prastari kontinent, koja ti prva misao padne napamet? Jesu li to gorile s maglovitih planina, slonovi u krdima koji se kupaju u rijeci, egipatski faraoni, afričke tržnice prepune ljudi, Niagarini slapovi ili možda gladni trbušćići afričke djece? Već s prvih nekoliko asocijacija možeš zaključiti o kakvom se fascinantnom kontinentu radi. Zasuči rukave i otputuj s nama u dalek, mističan i prekrasan divlji svijet Afrike.

Ocjena: 7.00 (3 glasova) - Ocijeni vijest - Više... | Nema komentara
(1) 2 »


Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.