Tko se boji vuka još?
Autor Kristina Duvnjak 13.2.2013. ( 3829 pročitano ) Članci istog autora

Krug (Foto:The Meta Picture)

Pažljivo promotrite sliku s lijeve strane. Kad je pogledate, smatrate li točnijom lijevu ili desnu stranu? Što nam poručuje?Lijeva strana slike sigurno ne govori o tome kako je čovjek najveće, najbrže ili najspretnije živo biće na Zemlji. Znamo da nije tako kad sigurno poznajete mnogo vrsta životinja koje su od čovjeka brže, spretnije, snažnije, snalažljivije, izdržljivije itd. Isto tako ne možemo reći da predstavlja hranidbeni lanac tj. piramidu prirodnog poretka jer znamo da ne bismo baš imali pretjerane šanse za preživljavanjem negdje u divljini.

Možda onda ona govori kako je čovjek najpametnije biće ili najrazumnije na ovoj planeti? Ako je tako, zašto je priroda još uvijek najljepša baš tamo gdje čovjek (uglavnom) nije kročio?

Jooooj, koliko pitanja. Nećemo više pametovati, nego ćemo ti prepustiti da sam razmisliš koji bi bili odgovori. U međuvremenu, donosimo vijest o tri čovjeka koji  bi sigurno izabrali desnu stranu slike, a to dokazuju čak i svojim životom. Upoznajte Wernera, Andrea i Kevina.

Werner Freud već više od 40 godina živi s vukovima na svom posjedu većim od 100.000m2u Merzigu u  Njemačkoj. Vukovi na njegov posjed dolaze iz različitih zooloških vrtova diljem svijeta gdje se onda bivši padobranac, 79-godišnji Werner brine o njima, a do sada je pružio utočište za čak 70 vukova. Kako izgleda Wernerov suživot s vukovima možete pogledati ovdje:


Andre Hartman neustrašiv je ronilac. Bez kaveza pliva s velikim bijelim morskim psima, a zanimljivo je ovdje prikazan njegov odnos s tim morskim bićima:


Kevin Richardson kao svoju profesiju izabrao je proučavanje ponašanja životinja. Ovaj 42-godišnjak rođen je u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici gdje živi i radi s mačkama. Ali ne onima koje vi imate kao kućne ljubimce! Pogledajte!

Ovi  „šaptači“ životinjama (a možda je stvar u nečem drugom?) pokazuju kakav odnos čovjek može razviti sa životinjama. Javite nam dojmove i objasnite nam zašto je to tako…

Ocjena: 8.00 (5 glasova) - Ocijeni vijest -

Prethodni članak Sljedeći članak Stranica pripremna za print Pošalji članak prijatelju Napravi pdf od članka


Ostali članci
09.2.2016. - Surfaj sigurno!
07.7.2015. - Spremi klopu - kako djeci osigurati zdravi ekološki i etičan način prehrane
12.12.2014. - Iz pogrešaka se (brzo) uči!
16.4.2014. - Kad je petak nebesko plave boje
20.11.2013. - Trodimenzionalno oko?
13.11.2013. - Tko su najstariji ljudi na svijetu?
31.10.2013. - Lijek iz kakice
22.10.2013. - To je samo šalabahter?!
28.9.2013. - Nema više čišćenja?
30.8.2013. - Zašto je tinejdžerima ujutro teško ustati iz kreveta?

Komentari su vlasništvo autora. Bioteka.hr ne odgovara za sadržaj u komentarima.


Tražilica

Bioteka novi logo

Bioteka - udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti

© sva prava pridržana, 2019.